Aktkurs med Knut Hoftun: Verdens beste atmosfære

For andre gang har jeg vært med som modell på et av kursene til Knut Hoftun. Han arragerer Ca 2 ganger i året slike kurs i aktfotografering, som etter mitt syn er vel verdt å få med seg, hvertfall en gang. Jeg skal ærlig innrøme at jeg er skikkelig clueless på foto. Selvsagt ser jeg mongovinkler, dårlig lys, og avkuttede fingertupper, men jeg er alt for flink til å kun fokusere på hvorfor motivet ikke er bra nok. Knut gikk denne gangen igjennom 3 bilder fra hver eneste deltaker, og ga dem ris og ros. Jeg fotograferer ikke, men jeg synes det er spennede å lære likevel, og jeg lærte en hel del føler jeg.

 

En annen ting som gjør disse kursene til de koseligste fotojobbene jeg gjør, er den utrolig gode atmosfæren som er der. Man skulle jo tro at når ormålet er å fotografere to nakne jenter spm klatrer rundt i drammensmarka, så ville det dukke opp en eller annen ekkel kødd, men det har jeg ikke opplevd på noen av kursene. Det er bare masse veldig koselige folk, som man kan snakke om diverse med, men hovedtrekket er at vi har det utrolig koselig.

 

Nytt denne gangen, var det at vi skulle ta aktbilder utendørs. Dette synes jeg er helt genialt. Utendørs aktbilder synes jeg er mye mer spennende enn de vanlige studiobildene. Men det understrekes dog når man ligger kliss naken på en iskald sten, at om du slapper av i en eneste muskel når du tar aktbilder, er bildet ødelagt, du ser ut som et slakt noen har slengt over en sten.

 

Knut er en fotograf med mange år på baken. Han har utrolig mye erfaring, og det merkes, Både i de ørtenhundre og snørrogførti diplomene som møter deg på vei inn i studioet, men også på måten han regiserer modeller (Vi kommer aldri til å bli enig i om det er modellen som må gjøre jobben, eller fotografen som må regisere), og på måten han komponerer det aller meste før han trykker på utløseren, Knut knipser ikke, han fotograferer!

 

Jeg synes alle som er interessert i foto bør ta seg et kurs med denne karen! Særlig jentene! Det er alt for få jenter som gjør akt!

 

 

Én kommentar

Catharina

26.mai.2011 kl.16:44

han glemte å redigere inn den løpende deg :o

dritstilig forresten. Vet ikke om jeg hadde turt noe slikt. Dessuten er prikken over ien det lange gullhåret ditt (som jeg ikke har)

Skriv en ny kommentar

hits